Кінопоказ: «Путінські ігри»

Цієї осені Transparency International Україна спільно із Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA та культурною платформою KMArt Yard запрошують на безкоштовні покази, присвячені темі корупції.

Антикорупційний кіномарафон розпочинають із фільму-сенсації 2014-го року «Путінські ігри» про Зимові Олімпійські ігри, які проводилися у Сочі. Перший показ відбудеться 25 вересня о 20:00 в KMArt Yard.

Олімпіада-2014 в Росії побила всі рекорди не тільки за обсягом витрачених коштів, а й за масштабами корупції та розкрадання державних коштів. Для прикладу, на будівництво 45-кілометровоїдороги до Олімпійського селища були витрачені такі суми, за які цю дорогу можна було б вкрити золотом або вимостити чорною ікрою. Стрічку зняв російський режисер Алєксандр Ґєнтєлєв, який нині є громадянином Ізраїлю. Світова прем’єра фільму наробила багато галасу в Росії. Там «Путінські ігри» очікувано були заборонені, а продюсеру стрічки Симоні Бауман пропонували мільйон доларів за те, щоб фільм був знятий з показу.

Фільм представлятимуть:

- Олексій Хмара, виконавчий директор ТІ Україна; - Вікторія Лещенко, програмний координатор Docudays UA.

Вхід вільний.

Місце: KMArt Yard (вул. Ільїнська, 9), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні