Розмова Ольги Балашової і Матвія Вайсберга «(Не)можливість дефініцій»

30 вересня о 18:30 в Мистецькому Арсеналі відбудеться розмова мистецтвознавиці Ольги Балашової і художника Матвія Вайсберга. Зустріч проходить в рамках дискусійної платформи X ART-KYIV Contemporary 2015, присвяченої проблемі зв'язку мистецтва і часу.

Друга частина назви спецпроекту цьогорічного ART-KYIV Contemporary DIALOGIA звучить так «Українське мистецтво в часи без назви». Йдеться про неможливість сповна охопити значущість сьогоденних подій і дати назву нашому сьогоденню, а тому спроба говорити про сучасне українське мистецтво порушує ширше питання про зв'язок мистецтва і часу. В контексті звернення до образів колективної і індивідуальної пам'яті постає питання, якою є роль переосмислення минулого у творчих пошуках окремих українських митців. Водночас ця тенденція має й інший вимір – як офіційний запит на формування нового канону шляхом ревізії українського мистецтва ХХ століття. Яким чином відбувається сьогодні пошук дефініції мистецтва і якою визначається його функція? Хто здобуває право на називання і формування визначень?

Формат дискусійної платформи – це спроба артикулювати відповіді на ці та інші питання. Дискусійна платформа – це цикл публічних зустрічей з сучасними українськими митцями і культурними діячами, що відбуватимуться в розмові, зокрема, і з кураторами ART-KYIV Contemporary.

Вхід на заходи дискусійної платформи: 20 грн.

Форма для реєстрації.

Більше інформації у фейсбук-події.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Вартість: 20 грн, Організатори: Мистецький Арсенал

Реклама:

Головне сьогодні