Презентація книжки «Вчора, Сьогодні, Сьогодні»

У рамках Київської бієнале-2015 «Київська школа» Національний художній музей України представляє книгу «Вчора, Сьогодні, Сьогодні», присвячену роботі художника Микити Кадана. У розмові візьмуть участь Євгенія Бєлорусець і Катерина Міщенко, авторки текстів, що увійшли до книги, а також її редакторка Лариса Бабій.

Книжка збирає разом проекти, реалізовані Каданом в Україні та за її межами, та вибудовує між ними спільні лінії, пов'язані з ключовими для автора темами: насильство та слухняні тіла, приватизація міського простору, політика пам'яті у час постсоціалізму, доля музею.

Текстова частина включає вступ Сільвії Франческіні, тексти Катерини Ґреґос «Про політику трансформації», Гліба Напрєєнка «Шви діалектики», Катерини Міщенко «Плани з пилу» про різні аспекти художньої практики Микити Кадана. Розмова Лариси Бабій з Микитою Каданом під назвою «Бути вірним історії» – коментар щодо повороту до розширення історичного музею засобами сучасного мистецтва, який художник здійснює останні роки. На завершення – літературний цикл Євгенії Бєлорусець «Чесне місце». Інша частина книги – це репродукції робіт художника з інформативними коментарями. Крім цього, у видання увійшли деталізована професійна біографія Кадана та інформація про авторів книги.

Вартість: за вхідним квитком до музею – 20 грн.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6), Вартість: 20 грн

Реклама:

Головне сьогодні