МКФ «Молодість»: Довгі ночі короткого метру. Німеччина

30 жовтня «Молодість» представляє Довгі ночі короткого метру. Німеччина.

«Пан Шварц, пан Газен та пан Горлокер» / «Mr. Schwartz, Mr. Hazen & Mr. Horlocker» Німеччина, 2005 р., 7 хв., реж. Штефан Мюллер

Коли пану Шварцу набридає чути гучну музику від свого сусіди, він викликає поліцію. Але від самого початку поліцейський нічого не може обіцяти. Тоді фільм починається знову очима кожного з мешканців, і ми бачимо, що саме відбувалося у кожній квартирі. Історія з «ефектом метелика».

«Video 3000» Німеччина, 2006 р., 5 хв., реж. Йоерг Едельман, Йоерн Гроссганс

Рольф дуже задоволений своїм відеомагнітофоном найновішої моделі Video3000. Але виявляється, що пульт дистанційного керування працює якось незвичайно. Замість контролювати відеомагнітофон, пульт керування впливає на реальний світ. Граючись кнопками, Рольф знаходить ще одну, якої раніше не помічав...

«Хто платитиме?» / «Wer tragt die kosten?» Німеччина, 2015 р., 3 хв. 50 сек., реж. Деніель Ноке

Троє експертів пояснюють одну дуже делікатну тему. Одначе є сумніви, чи експерта номер чотири запросять знову.

«Сніг у Ріо» / «Schnee im Rio» Німеччина, 2014 р., 25 хв. 25 сек., реж. Мануель Фогель

1960 рік. Поїзд на шляху до «залізної завіси». Звичайнісінький хлопець Себастьян супроводжує важливу картину до Праги. Знайшовши тіло мертвого охоронця в туалеті, він опиняється у вирі химерної шпигунської історії 1960-х років.

«Історія про Клауса» / «Die geschichte von Klaus» Німеччина, 2014 р., 14 хв., реж. Моріц Ленц

М'ясо було його життям, і саме купи м'яса є тим, що Клаус залишив після себе у житті. Клаус – м’ясник, який на шляху до своєї власної долі відкриває у собі невідомі раніше прагнення. Фільм про чоловіка, що підкоряється своєму бажанню подорожувати та вирушає на пошуки самого себе, не помітивши важливих деталей.

«Остання воля» / «Erledigung einer sache» Німеччина, 2014 р., 20 хв. 40 сек., реж. Дастін Люс

Аби виконати останню волю матері, молодий Якоб Адлер мусить зустрітися із біологічним батьком, що вже 25 років перебуває в закритій психіатричній лікарні за вбивство рідного брата. Напередодні візиту Якоб говорить із лікарем Вайсом і виявляє справжній масштаб трагедії, яка сталася дуже давно.

«ВБЧ ЗЙНТ» / «SRY BSY» Німеччина, 2014 р., 3 хв. 23 сек., реж. Верена Вестфаль

ВБЧ ЗЙНТ – ні на що немає часу. Навіть сказати повністю «вибач» і «зайнята». Більшості відоме це відчуття. Списки справ збільшуються, ми біжимо з однієї зустрічі на іншу. Як би ми не силилися – в нас ніколи немає часу.

«Сестри по злочину» / «Geschwisterdiebe» Німеччина, 2014 р., 29 хв., реж. Антуан Денглер

Ганна спокушає багатих чоловіків, іде з ними додому, спить із ними і робить копії їхніх ключів. Наступного дня сестри проникають в будинок і виносять звідти гроші й коштовності. Все гаразд, доки Ганна не закохується у багатія Фінна. Почуття стають на заваді намірам.

«Ніс Саломеї» / «Solomea's nose» Німеччина, США, 2014 р., 23 хв., реж. Зузан Корда

Саломея добре пам’ятає той день, коли її ж власні любі брати назавжди спотворили її та самих себе. Їхня матір називає його «Днем трагедії» та повсякчас нарікає на долю своїх дітей. Та під кінець оповіді доля і трагедія все ж набувають різних значень. Трагікомедія про суперництво між дітьми, про каліцтво та їхній спільний біль.

«Нема за що» / «Da night fur» Німеччина, 2014 р., 24 хв. 11 сек., реж. Мартіна Плюра

Три чоловіки, три життя, одна проблема – брак незалежності. Роберт постійно піклується про хворого старого батька. На додачу до цього в його житті з’являється юний занедбаний Метті. Зворушлива трійця на шляху до самовизначення прагне поваги та намагається протистояти викликам життя.

«Ноцебо» / «Nocebo» Німеччина, 2014 р., 37 хв. 51 сек., реж. Леннарт Руфф

Крістіан разом зі своєю дівчиною Анною беруть участь у програмі центру тестування ліків. До них доходить інформація про смерть одного з учасників їхньої тест-групи. Коли й Анна починає виявляти у себе ознаки летальних побічних ефектів, Крістіан тікає з центру, аби отримати допомогу. Ніхто, крім його сестри Еліс, не вірить тому, що розповідає хлопець, який страждає на параноїдальну шизофренію. Що ж насправді криється за втечею Крістіана?

«Останній поїзд» / «Last train home» Німеччина, 2015 р., 18 хв. 52 сек., реж. Ансгар Глатт

Борис відлупцював кондуктора Крістіана, коли той запитав у нього квиток. Емілі, сестра Боріса, також постраждала. Хоча вона не мала стосунку до цього конфлікту, зараз їй доводиться миритися із репутацією сестри хулігана з метро. Тим часом Крістіан планує скерувати свою помсту на Емілі, аби зачепити Боріса якнайдужче.

«Німець Герман» / «Herman the german» Німеччина, 2015 р., 15 хв., реж. Міхаель Бінц

Герман – один із найдосвідченіших саперів у Німеччині. Після медогляду він дізнається, що в нього рідкісний синдром Канавейк, внаслідок якого він позбавляється такої емоції як страх. Тож він випробовує на собі всі фобії, щоб знову стати нормальним.

«Дисонанс» / «Dissonance» Німеччина, 2015 р., 15 хв., реж. Тілль Новак

Хто володіє реальністю? Хто визначає, де починається фантазія? Геніальний музикант усамітнено живе в сюрреальному світі. Він щодня грає на піаніно у величезному концертному залі, але ніхто не слухає. Одного дня його світ руйнується і перед ним постає реальність.

«Глибокий танець» / «Deep dance» Німеччина, 2014 р., 6 хв. 5 сек., реж. Марко Ербріх

Світом править темрява та загрозлива тиша. У морських глибинах ми стежимо за двома протилежностями та спостерігаємо змагання між життям та смертю.

«Висадка Юрія Леннона на Альфу-46» / «Yuri Lennon's landing on Alpha-46» Німеччина, 2010 р., 15 хв., реж. Антоні Вуарду

Після висадки на супутник Юпітера Альфа-46 космонавт Юрій Леннон натрапляє на надзвичайний парадокс. Відстикувавшись від материнського корабля, Юрій починає подорож крізь космічний простір до кінця світу, яким ми його знаємо. Неймовірна 15-хвилинна стрічка, знята одним кадром.

«Вітер» / «Wind» Німеччина, 2013 р., 3 хв. 29 сек., реж. Роберт Льобель

Повсякденне життя людей, що живуть у вітряній місцевості і на перший погляд видаються безпорадними перед стихією. Проте місцеві жителі навчилися ладнати з такими несприятливими обставинами. Вітер стає невід'ємною частиною довкілля.

«Проект "Мозкова центрифуга"» / «The centrifuge brain project» Німеччина, 2011 р., 6 хв. 35 сек., реж. Тілл Новак

Від 1970-х науковці проводять експерименти на чудернацьких атракціонах, аби дослідити їхній вплив на людське тіло. Використовуючи естетику теледокументалістики, фільм іронічно зображає прагнення людства до щастя та свободи.

«Дякую попри все» / «Trotzdem danke» Німеччина, 2006 р., 6 хв., реж. Міша Ляйнкауф, Маттиас Вермке

Озброївшись відром води, ми кинули виклик гоноровості німців і знову довели, що Берлін може бути бідним, залишаючись до біса сексуальним.

«Імпульс» / «Momentum» Німеччина, 2013 р., 6 хв. 43 сек., реж. Борис Зівальд

Для декого це звичайна закуска на вечірці, але для Патріка зі шматочком тортильї починається мить самопізнання. Із запальними танцями та феєричною пристрастю він ділиться своїм натхненням і запрошує всіх приєднатися. Навіть свою матір.

«Кохання та крадіжка» / «Love and theft» Німеччина, 2010 р., 7 хв., реж. Андреас Гікаде

«Дарунок твій я досі зберігаю, Мов часточку себе лелію й захищаю, Він буде поряд, коли ляжу у труну, Він буде поряд, коли у віки пірну...» (Боб Ділан)

«Летіти» / «Fliegen» Німеччина, 2009 р., 26 хв., реж. Пьотр Левандовскі

Діму незабаром депортують із Німеччини. Він знайомиться зі студенткою Сарою, яка працює над документальним фільмом про молодих іноземців, і стає головним героєм стрічки. Між Дімою та Сарою виникає емоційний зв’язок, однак реальність втручається у їхнє життя.

Вартість: 150 грн.

Купити квитки.

Детальний розклад усіх показів дивіться на сайті кінофестивалю.

Місце: Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» (вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 19), Вартість: 150 грн, Організатори: Міжнародний кінофестиваль «Молодість»

Реклама:

Головне сьогодні