Кінопоказ «Searching For Sugar Man»

30 жовтня відбудеться показ шведського документального фільму Searching For Sugar Man, знятого режисером Маліком Бенджеллулем. Фільм став володарем «Оскара» у 2013 році.

Це унікальна історія про Сіксто Родрігеса – американського музиканта й автора пісень гостросоціального характеру. На початку 1970-х років він перестав записуватися і зник з очей. Тим часом пісні Родрігеса придбали широку популярність в ПАР у середовищі молоді, налаштованої проти режиму апартеїду. Особистість Родрігеса була цілком загадковою для його південноафриканських шанувальників. Ходили чутки про його смерть, що він чи застрелився, чи спалив себе прямо на сцені.

Історія створення фільму Searching For Sugar Man сама по собі досить драматична. Малік Бенджеллуль працював п'ять довгих років. І всі ці роки він не міг знайти фінансування. Малік продовжував роботу на свої особисті гроші. Через брак коштів йому довелося зняти частину матеріалу на айфон. І тільки в самому кінці роботи Маліку вдалося зацікавити британських продюсерів, які допомогли йому закінчити фільм. У підсумку Малік Бенджеллуль отримав головний приз американської кіноакадемії за найкращий документальний фільм 2013 року. І навіть явна перемога і визнання на найвищому рівні не втримали його від трагічного кроку. У результаті депресії, через рік після тріумфу, Малік Бенджеллуль покінчив життя самогубством. Ця трагедія глибоко зачепила співтовариство кінодокументалістів, не тільки в Швеції, але і за її межами. Трагедія творчої особистості, що не здатна знайти коштів для реалізації своїх задумів, натикається на стіну байдужості і нерозуміння, так чи інакше знайома всім, хто знімає кіно. Тому рідні, друзі та колеги Маліка Бенджеллуля вирішили створити фонд його пам'яті. Місяць тому цей фонд був офіційно презентований в Швеції. Він має намір акумулювати грошові кошти, які будуть використані для підтримки документалістів, чий дух близький духу режисера Маліка Бенджеллуля.

Після показу фільму відбудеться презентація Фонду пам'яті Маліка Бенджеллуля. Про можливості фінансування документальних проектів в ко-продукції зі Швецією розкажуть:

- Малькольм Дікселіус, відомий шведський продюсер, Голова Правління Фонду;- Йохар Бенджеллуль, відомий шведський журналіст і член Правління фонду, брат Маліка Бенджеллуля;- Йохан Сет, голова Асоціації незалежних кінематографістів Швеції (Off);- Алекс Ширяєв, керівник об'єднання документалістів B2B Doc.

Фільм демонструватиметься англійською мовою, без дубляжу і субтитрів.

Вхід вільний. У залі 100 сидячих місць.

Місце: Арт-центр Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні