Фестиваль нової музики: Armonia Ludus, диригент Міхеїл Менабде

10 листопада продовжується Фестиваль нової музики від агентства «Ухо». Сеціально для гостей: Armonia Ludus, диригент Міхеїл Менабде «Стів Райх. "Музика для 18 музикантів"».

«Музика для 18 музикантів» Стіва Райха була написана в 1974–76 рр., це одне найбільш новаторських і найвідоміших творів американського академічного авангарду і «один з небагатьох творів останньої чверті ХХ століття, про який можна сказати, що він змінив течію західної музики» ( К. Роберт Шварц).

ВІДЕО ДНЯ

У його основі – цикл з одинадцяти акордів; в першій частині твору (вона називається «Імпульси») звучать вони всі, далі музика будується навколо кожного з них по черзі, щоб у фіналі повернутися до первісної послідовності.Це перша робота Райха для великого ансамблю – значна кількість інструментів (4 рояля, 4 голоси, струнні, ударні та кларнети) дозволило композитору наблизитися до створення тих психоакустических ефектів, якими він почав цікавився в 60-х.

Структура «Музики для 18 музикантів» гранично прорахована, навіть механістична – і тим не менш, це один з емоційних блокбастерів ХХ століття, есенція чистої радості. 56 хвилин твори звучать звуковим калейдоскопом – сам Райх казав, що в першій частині «Музики» гармонійних рухів більше, ніж у будь-якому іншому з його творів.

Українську прем'єру твору представить київський оркестр Armonia Ludus під керівництвом Міхейла Менабде.

Купити квиток.

Місце: Національний центр Олександра Довженка (вул. Васильківська, 1), Вартість: 150–400 грн, Організатори: Музичне агентство «Ухо»

Реклама:

Головне сьогодні