Показ фільму та презентація книги про Анрі Картьє-Брессона

18 листопада о 19:00 в арт-центрі Closer відбудеться презентація книги видавництва «Клаудберри» «Анри Картье-Брессон. Диалоги» та показ фільму «Анри Картье-Брессон: Просто любовь».

На початку 2015 року незалежне російське видавництво «Клаудбері» переклало з французської на російську книгу «Анри Картье-Брессон. Диалоги» – велике зібрання інтерв'ю одного з найвідоміших фотографів 20 століття, класика документальної фотографії Анрі Картьє-Брессона. До випуску книги видавництво також підготувало російськомовну прем'єру фільму «Анри Картье-Брессон: Просто любовь».

Картьє-Брессон багато у чому вплинув на розвиток фотографії у ХХ столітті. Йому вдалося об'єднати фотографію як мистецтво з фотографією як професією. Саме він підніс живу, репортажну, вуличну фотографію до рангу мистецтва. «Батько фоторепортажу та фотожурналістики», співзасновник агентства Magnum Photos, автор терміну «вирішальний момент», родоначальник «вуличної фотографії» – у Картьє-Брессона безліч титулів, які, на жаль, давно перетворилися на нічого не значущі штампи. Аби побачити справжнього Картьє-Брессона, необхідно відсторонитися від усього того, що було про нього сказано та написано. І одним із варіантів є послухати, що скаже він сам.

Таку можливість дає не лише нова книга «Диалоги», до якої увійшло 12 інтерв'ю і бесід з 1951 по 1998 роки, але і на диво співзвучний з нею фільм «Анри Картье-Брессон: просто любовь». Фільм являє собою велике відео-інтерв'ю, де основну частину часу в кадрі сам Анрі Картьє-Брессон, 92-літній та дуже чарівний. Він розглядає та коментує свої знімки, жартує і згадує. Деякі з його висловлювань режисер Рафаель О’Бірн розвиває в окремі вставні історії.

Режисер: Рафаель О’Бірн Франція, 2001, 52 хв. Демонструється французькою мовою з російськими субтитрами.

Вхід вільний.

Подія на фейсбук-сторінці.

Місце: Арт-центр Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Безкоштовно, Організатори: OK projects , Арт-центр Closer

Реклама:

Головне сьогодні