Кінопоказ до річниці Майдану: «Музей "Революція"»

21 листопада 2013 року на Майдані Незалежності відбувся перший мирний протест проти зупинення асоціації між Україною та Євросоюзом. У цей день почалася найважливіша подія в новітній історії України. 86Prokat запрошує відзначити річницю початку Майдану фільмом Натальї Бабінцевої «Музей "Революція"».

«Музей "Революція"» – це незвичний погляд на революцію очима художників, працівників музеїв та кураторів, які намагаються зафіксувати стрімке сьогодення. Революція змінює соціальний і політичний ландшафт, але в першу чергу – реальний пейзаж. Центр жодної з європейських столиць давно не виглядав так, як нещодавній Майдан Незалежності. Він одночасно нагадував середньовічний карнавал і футуристичну фантазію.

ВІДЕО ДНЯ

«Це тотальна інсталяція», – так Майдан у фільмі описує художник Олексій Сай. Як і на карнавалі, під час революції повсякденні предмети змінюють призначення. Між розфарбованих міліцейських щитів та атрибутів скинутої влади, вони раптом стають музейними артефактами.

Герої фільму: художник Олександр Ройтбурд, гурт Дах Дотерз, мистецтвознавиця Аліса Ложкіна, дизайнер Павло Клубнікін (СтрайкПлакат), художники Олексій Сай, Іван Семесюк (Мистецький Барбакан), Олекса Манн (Мистецький Барбакан), поет Артем Полежака.

Стрічку представить Павло Клубнікін.

Купити квитки.

Подія на фейсбук-сторінці.

Місце: Кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), Вартість: уточнюється грн, Організатори: 86Prokat

Реклама:

Головне сьогодні