Виставка нефігуративної скульптури CORPUSCULUM

8 грудня 2015 року в Інституті проблем сучасного мистецтва відбудеться відкриття виставки нефігуративної скульптури CORPUSCULUM. Це проект, який представляє роботи митців, а саме скульпторів, які висловлюються за допомогою абстрактних форм, що демонструють відсторонені та метафізичні уявлення про буття та самоідентифікацію митця.

Ідея проекту базується на теорії атомізму як античної філософської бази матеріалізму та його основоположних ідей збереження та трансформації часток матерії (corpuscula) та енергії, ідеї існування у основі всієї світобудови матерії здібності, схожої з відчуттям. Ці принципи сьогодні допомагають відійти від фігуративного зображення та доступної аналогії образів і наблизитися до форми, яка є спонтанним з’єднанням часток матерії у просторі в абстрактну форму.

Проект об’єднав коло авторів задля висвітлення та окреслення цієї тенденційної течії у світовому та українському культурному середовищі. Учасники виставки: Ігор Береза, Наталія Богачкова, Маріанна Вахняк, Юрій Войтович, Владислав Волосенко, Олеся Дворак-Галік, Олександра Згуро, Єгор Зігура, Микита Зігура, Ірина Марко, Гія Міміношвілі, Юрій Мусатов, Іван Підгайний, Віталій Протосєня, Микола Сівак, Василь Татарський, Павло Фрайман, Володимир Хижинський, Даніїл Шуміхін.В рамках відкриття буде представлена интерактивна медійна інсталяція від Михайла Мироненко aka Wilsi-welsi, також видомого своим електронным стереопроектом Strukturator).

Особливістю проекту є те, що на одному майданчику будуть представлені як скульптури, виконані у традиційних скульптурних техніках, так і скульптурні форми, виконані з кераміки. Ця синергія дає змогу проаналізувати та усвідомити що скульптура все більше виходить за межі звичних матеріалів та фактур, а розвиток ії у часі нескінченний.

Вхід вільний.

Подія у facebook.

Місце: Інститут проблем сучасного мистецтва (вул. Коновальця (Щорса), 18д), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні