Вечір камерної музики: до 120-річчя Бориса Лятошинського

Національна філармонія України запрошує відвідати камерний концерт, присвячений творчості Бориса Лятошинського, що відбудеться 15 грудня о 19:00.

Цього року виповнилось 120 років з дня народження видатного українського композитора, одного з небагатьох представників модернізму в українській музиці – Бориса Лятошинського.

Будучи жертвою «полювання на формалістів», він зберіг свій неповторний стиль, який увібрав численні досягнення європейської культури. У своїх творах Лятошинський сплавив вагнерівську драматургію, мелодику Скрябіна, лірику Дебюссі та насиченість Малера. Його музика балансує на межі атональності – настільки розмите її відчуття традиційних тональних принципів. В ній поєдналась українська традиційна мелодика та активний пошук нових форм вираження.

У концерті, окрім інструментальних творів, прозвучать романси на вірші Оскара Уайльда, Максима Рильського, Івана Франка, три романси на вірші старовинних китайських поетів, невідомий романс «Єсть карії очі» на слова Тараса Шевченка. Також прозвучать твори педагога Бориса Лятошинського, Рейнгольда Глієра, романс для скрипки та фортепіано учня Лятошинського, Євгена Станковича, та поема для скрипки та фортепіано.

Учасники: Каріна Кондрашевська (сопрано), Роман Страхов (баритон), Ольга Крамаренко (мецо-сопрано), Артем Полудений (віолончель), Анастасія Шутько (сопрано), Мирослава Сіренко (флейта), Арсен Полтавець (скрипка), Роман Полтавець (скрипка), Володимир Кнорозок (фортепіано).

Квитки на сайті та у касі Філармонії щоденно 10:00–19:00 (перерва 14:00–15:00)

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2), Вартість: 50–120 грн

Реклама:

Головне сьогодні