Дискусія «Справжні й уявні: лімес цивілізації, кордон держави, лінія розмежування»

Цієї суботи, 16 січня, о 17:00 відбудеться заключна паралельна подія виставкового проекту «Кордони, що повзуть» – дискусія «Справжні й уявні: лімес цивілізації, кордон держави, лінія розмежування» за участі поета Андрія Любки та філософа Тараса Лютого.

Ось як окреслюють учасники тему зустрічі: «Російська аґресія поклала край принципу непорушності європейських кордонів. Міграційна криза поставила під питання відусутність кордонів всередині ЄС. З одного боку ми хочемо бачити Стіну, а з іншого – прагнемо безвізового режиму, першого кроку до скасування обнесених колючим дротом кордонів. У час великого переформатування політичної мапи на перший план виходять два питання: де і як? Чи наявність кордону означає культурну, історичну, ментальну різницю? Гантінґтон і Дуґін, маґдебурзьке право і спадок Речі Посполитої, Дикий Степ і заселені пролетаріатом індустріальні зони, – обґрунтувати наявність кордону зовсім легко; складніше ж визначити, чи справді та границя комусь потрібна. Філософ і поет поговорять про феномен кордону, вглядаючись у реальну політичну карту Європи й уявну геопоетичну мапу, яку кожен з нас сам собі малює в голові».

Місце: Ізоляція. Платформа культурних ініціатив (вул. Набережно-Лугова, 8), Лектори: Любка Андрій , Лютий Тарас, Безкоштовно, Організатори: Фонд «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив»

Реклама:

Головне сьогодні