Виставка «Дім спогадів» Беати Корн та Віктора Мельничука

20 січня відкриється перший проект Щербенко Арт Центру в 2016 році – виставка «Дім спогадів» Беати Корн та Віктора Мельничука. Незважаючи на те, що художники живуть і працюють в Ужгороді, їх творчість уже давно знайома київському глядачу: і Беата Корн, і Віктор Мельничук представляли свої персональні проекти, а також брали активну участь у масштабних групових виставках.

Цього разу вони представляють спільний проект, в якому будуть поєднані живопис та кераміка: Віктор представить серію картин олією, а Беата – скульптури, виконані в авторській техніці. Їх об’єднає не лише назва, але й концепція проекту – звернення до дорогих серцю образів зі спільного минулого:

«Наші спогади, мов той баранець Маленького принца, якого тільки він міг бачити крізь стінки ящика. Такий собі дім, де все перекинуто догори дригом і вже нікому нічого не загрожує. І байдуже, що він такий далекий і не може прихистити чи зігріти, адже тільки там оживають наші колишні враження. Час безжально спливає і залишається пам’ять, сповнена далекими пахощами і дитячими відчуттями. На мить вона може повернути нам утрачений час. І марно у цих тенетах відшуковувати конкретність: абстрактність тут стає найреальнішою реальністю. Наші спогади напливають нечутно і мимоволі перетворюються на дійсність, де минуле проростає в сьогодення. І серед розмитих фігур чи воскових профілей ти виходиш за межі затінку пам’яті, аби йти далі – у пошуках майбутнього. І доки йтимеш, спогади все спливатимуть... Адже найголовнішого не побачиш очима».

Подія на фейсбук-сторінці.

Місце: Щербенко Арт Центр (вул. Михайлівська, 22в), Безкоштовно, Організатори: Щербенко Арт Центр

Реклама:

Головне сьогодні