Кінопоказ: «Російський дятел»

86 Prokat запрошує на перегляд стрічки «Російський дятел». Це американсько-британсько-український документальний фільм 2015 року, написаний, спродюсований і знятий Чедом Ґрасією.

Детективна історія про причини Чорнобильської ядерної катастрофи. Ексцентричний український художник Федір Александрович веде власне розслідування і висуває нову версію того, що сталось у 1986 році.

Федору було 4 роки, коли в його тіло потрапив радіоактивний пил Чорнобиля. Сьогодні 33-річний художник живе зі стронцієм в кістках і прагне будь-що з’ясувати причини катастрофи. Що приховала від громадськості Радянська влада? Невже Чорнобильська трагедія сталася за чиїмось задумом? Яке призначення гігантської антени, що іржавіє неподалік ЧАЕС і видає дивний радіосигнал? Федір вирушає в радіоактивне місто-привид шукати відповіді на свої питання. Та чи варто йому ризикувати життям і ворушити таємниці, коли в країні вирує революція і починається війна?

Вартість: 60 грн – перші сто інтернет-квитків, 80 грн – квитки в касах кінотеатру та інтернеті до 26 січня, 100 грн – квитки в касах кінотеатру та в інтернеті у день події.

Окрім показу буде обговорення фільму за участі: - режисера Чеда Ґрасіа;- головного героя Федора Александровича; - оператора Артема Рижикова;- продюсерки Марини Орєхової;- консультантки фільму Ольги Мартинюк, кафедра історії НТУУ «КПІ»;- дослідника та гіда по Чорнобильській зоні Олександра Сироти, Pripyat.com.

Купити квитки.

Подія на фейсбук-сторінці.

Розклад сеансів.

Місце: Кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), Вартість: 60–100 грн, Організатори: 86Prokat

Реклама:

Головне сьогодні