Лекція-дискусія Друге життя будівлі

У суботу, 27 лютого, о 17:00 в рамках виставки «Відновлення пам'яті» польський архітектор та викладач Мачей Шюда поговорить із митцем Віктором Корвіком, архітектором за фахом, про новітні підходи до ревіталізації міських просторів.

Мачей Шюда розповість про проект, нещодавно реалізований у Варшаві, який справив колосальний вплив на життя міста. Це історія про життя будівлі. Про те, як покинуті об’єкти, вільні простори, архітектуру, а іноді й цілі міста можна наділити новими функціями та використовувати за новим призначенням. Історія про те, що можна будувати, знімаючи шари, замість того, щоб нагромаджувати нові. Про те, як знищення стає актом творення.

Мачей Шюда – фіналіст архітектурної бієнале Archiprix, що проходила 2011 року в Кембріджі (Бостон, США) за підтримки MIT та фонду Гуггенгайма.

Віктор Корвік – український фотограф і дизайнер родом із Донецька, один із засновників групи 12РМ, член групи Жýжалка та UPHA. Корвік брав участь у проектуванні сумнозвісного Донецького аеропорту, і його проект у рамках виставки Відновлення пам’яті присвячений саме цій тем

Місце: Ізоляція. Платформа культурних ініціатив (вул. Набережно-Лугова, 8), Безкоштовно, Організатори: Фонд «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив»

Реклама:

Головне сьогодні