Лекція «Як звучить арифметика? Музика й система природничих наук»

У суботу, 12 березня, о 13:00 музикознавець та історик науки Ірина Тукова розкаже про взаємні перетини музики й точних наук. Емоційність та безпосередність музики виглядають зовсім протилежними раціональності і логіці точних наук, мова яких – математика. Проте історія розвитку наук показує, що це не зовсім так.

З моменту формування в І столітті нашої ери концепції вільних мистецтв (чи наук) музика посіла місце в її «математичній частині» – квадривіумі. Чому мислителі давнього Риму та Середніх віків визначали музику як точну науку? Що розумілось під музикою? Що таке музичний інструмент монохорд та які виміри на ньому проводили учні піфагорійської школи? Цим та іншим питанням буде присвячена перша зустріч у рамках першого у Києві курсу формату Art&Science.

Подія відкриє авторський 3-лекційний курс «Music & Science. Від піфагорійців до скрипки Ейнштейна», що триватиме з 12 по 26 березня. Курс спрямований на демонстрацію взаємних перетинів музики та природничих наук, які допоможуть сформувавти інтегративне уявлення про осягнення і розуміння світу людиною.

Вартість: 180 грн.

Деталі та реєстрація.

Матеріал розміщено на правах реклами

Місце: Beauty Hub (вул. Велика Васильківська, 132), Лектори: Тукова Ірина, Вартість: 180 грн

Реклама:

Головне сьогодні