Public Program: Designing post-disaster cities

CANactions запрошують 22 березня на лекцію «Проектування міст після катастроф» Marieke Berkers (Роттердам, Нідерланди).

Історик архітектури розповість про роль дизайну і позиції архітектора, ландшафтного архітектора та урбаніста в містах і регіонах, що пережили страшні екологічні катастрофи або воєнні дії. Яскраві приклади міст після стихійних лих – Непал, Гаїті (землетруси), Кабул (війна) або Париж (теракти).

В Європі існувала давня традиція планування і проектування будівель в районах після стихійних лих. Париж, Роттердам і Лондон – всі ці міста пережили Другу світову війну і були відновлені за чіткою стратегією, з розумінням важливості міського планування.

Але ця традиція відійшла в минуле. За останні десятиліття при відбудові міст після стихійних лих акцент змістився від урбанізму в сторону архітектури. І тепер постконфліктним містам бракує продуманого планування і проектування з різними підходами для середньо- та довгострокових проектах.

Marieke розповість про проблеми міського планування у постконфліктних містах. Вона грунтовно вивчає цю тему в тому числі в польових умовах. Дослідниця працювала в Непалі впродовж трьох місяців після землетрусу влітку 2015 року. Зараз Marieke Berkers працює над вивченням розвитку передмістя Парижа.

Лекція читатиметься англійською мовою.

Вхід вільний, необхідна реєстрація.

Місце: CANactions (вул. Михайлівська, 22Б), Безкоштовно, Організатори: CANactions Public Program

Реклама:

Головне сьогодні