Панельна дискусія «Ідентичність. За завісою фейка»

Національний художній музей України у рамках виставки сучасного мистецтва Північно-Балтійських країн та України «Ідентичність. За завісою неозначеності» запрошує 28 квітня на панельну дискусію «Ідентичність. За завісою фейка».

На виставці «Ідентичність. За завісою неозначеності» є робота естонської мисткині Крістіни Норман «4 000 квадратних кілометрів Європи». Вона піднімає тему ідентичності невизнаного державного утворення Придністров'я та власне формування цієї ідентичності. За останні 25 років у ПМР вдалося створити нову ідентичність, котру можна розглядати як справжню і фейкову водночас.

Сьогодні можна спостерігати, як активно творяться ідентичності «новороса», «мешканця ДНР і ЛНР». Виходячи з того, що будь-яка ідентичність – це конструкт, чи можна говорити про штучно створені ідентичності, про ідентичності, побудовані на фейках? Чи існували фейкові ідентичності раніше? Чи усі ідентичності мають у своєму підґрунті фейки? І що таке фейк взагалі? Чи є різниця між міфом і фейком (зараз ці поняття часто вживають як взаємозамінні)? Де ховаються фейки, хто їх робить, як вирізнити, чому їх треба боятися? І нарешті, яке місце музею у подоланні / створенні фейків та фейкових ідентичностей? Чи може бути десь запобіжник (і для музеїв зокрема) чи на це немає ради?

Вхід вільний.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні