Проект Літфакультатив: лекція про Володимира Сорокіна

У рамках проекту Літфакультатив з Євгеном Стасіневичем, бібліотека bOtaN продовжує курс антиутопій. Друга лекція присвячена Володимиру Сорокіну.

У розмові про сучасну російську літературу ім'я Володимира Сорокіна згадують одним із перших, хоча характеристики розходяться в діаметрально протилежні сторони. Живий класик – але він і той, хто спародіював усі головні літературні «формати» (від «високих» текстів ХІХ століття до радянського виробничого роману) і, по суті, усю цю класику дискредитував. Чи ні?

Сорокін саме той письменник, який останні десять років займається літературним конструюванням найвитонченіших і наймоторошніших антиутопій – але і «День опричника» з «Цукровим Кремлем», і більш грандіозна «Теллурія» набагато ширше і складніше будь-якого жанрового визначення.

До того ж, письменник практично знайшов «філософський камінь»: навіть найпохмуріший світ у цих текстах у якийсь момент починає нагадувати уклад, дивним чином прийнятний і навіть бажаний. Про парадокси творчості Сорокіна і про величезну кількість найбільш нагальних питань, які вона ставить, говоритимуть в четвер, 28 квітня о 19:00.

Для полегшення сприйняття антиутопій пригощають коктейлями від Mаrtini.

Реєстрація за телефоном: +380 (44) 227 00 51.

Вартість: 200 грн. (у ціну включено коктейлі).

Матеріал розміщено на правах реклами

Місце: Бібліотека BOtaN (вул. Воздвиженська, 9–19), Лектори: Стасіневич Євген, Вартість: 200 грн, Організатори: Бібліотека BOtaN

Реклама:

Головне сьогодні