Проект Літфакультатив: лекція про Кормака Маккарті

В рамках проекту Літфакультатів із Євгенієм Стасіневічем, бібліотека bOtaN продовжує курс антиутопій. На заключній лекції говоритимуть про Кормака Маккарті.

Головний учень Фолкнера; найвидатніший письменник-самітник після Селінджера; останній класик американської літератури; він же – останній великий письменник ХХ століття і перший – ХХІ століття. Як тільки не називали Кормака Маккарті, хоча факт залишається фактом – автор «Прикордонної трилогії» і «Старим тут не місце» став писати в зрілому віці, популярність знайшов пізніше, але раз потрапивши у Пантеон, залишиться там назавжди.

Які образи переслідують Маккарті з роману в роман? Що спільного між сюжетами про американо-індіанські протистояння і світ, знищеному катастрофою, руїнами і залишками якого бредуть батько і син? І чому «Дорога» – найважливіший роман нового часу, який апелює до «арт-мейнстриму» і розширює жанр постапокаліпсису до неймовірних меж?

Реєстрація за телефоном: +380 (44) 227 00 51.

Фейсбук-сторінка події.

Спонсор заходу – Mаrtini.

Матеріал розміщено на правах реклами

Місце: Бібліотека BOtaN (вул. Воздвиженська, 9–19), Лектори: Стасіневич Євген, Вартість: 200 грн, Організатори: Бібліотека BOtaN , Бренд Martini

Реклама:

Головне сьогодні