Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions 2016: Resilient Architecture

Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions, що у 2016 році триватиме з 19 по 21 травня – це:

- освіта професійної спільноти та широких кіл громадськості на шляху інтеграції української архітектури в світову;- рух у напрямку сучасної архітектури;- поле обміну ідеями.

Tема CANactions 2016: Resilient Architecture. Куратор фестивалю CANactions 2016: Theo Hauben / Hauben Architecture & Urbanism / Нідерланди.

«Місто майбутнього – це місто, що вже існує. Це місце "тут і зараз": де ми живемо, працюємо, розважаємося та сумуємо. Щоб вирішити проблеми "сьогодні й завтра", не слід мріяти про перспективи далекого майбутнього – треба діяти проактивно зараз.

Ретельне вдосконалення вже існуючого міста дає змогу його мешканцям віднайти стійку основу. Місця лишаються впізнаваними й перспективними водночас. Історії з минулого набувають новий сенс для майбутнього. Адаптивність міської структури широка і можливості для трансформації будівель численні. Щоб переосмислити, оновити чи розширити громадський простір і відновити, перерозподілити чи трансформувати існуючу будівлю, місто має вдосконалюватися.

Resilience (пружність / стійкість) є здатністю адаптуватися до мінливих умов і відновлювати функціональність після пертурбації (порушення спокою). Завдяки Resilience (пружність / стійкість) ми можемо підтримувати придатні для життя умови окремих індивідів і цілих спільнот після стихійних лих, енергетичних чи соціальних криз. Поважаючи минуле і контрастність, життєздатність може бути запроваджена в масштабі будинку, вулиці, кварталу, району і міста. Resilience (пружність / стійкість) є не лише фізичною характеристикою архітектурного об’єкта, але й включає локальний контекст. Resilient архітектура створює нову ідентичність під впливом поваги до традиції та інтересу до міжнародного розвитку.

Архітектори, які здатні поєднати краще майбутнє з уже існуючим контекстом, готові до викликів сьогодення. Архітектура, в якій цінністю є авторство та ефектний образ, завершилася. Нове покоління архітекторів не потребує хмарочосів або музеїв, щоб самоствердитися, вони шукають відповіді у світі навколо» Тео Хаубен.

Вартість: уточнюється грн, Організатори: Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions

Реклама:

Головне сьогодні