Виставка «Наше національне тіло»

1 червня в Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться відкриття виставки «Наше національне тіло», в рамках якої митці з Польші, України і Росії представлять своє бачення образів власних держав і народів.

Польська галерея «Арсенал» з міста Білосток представить у Києві свій проект, вперше після показу у Польщі. За допомогою відео, перформансів, картин і малюнків учаники виставки розповідають про становище власних держав, про колективні емоції й національну спільноту.

«До проекту запрошено художників і художниць із Польщі, України й Росії через територіальну близькість, спільну історію, адже наші країни входили до складу тих самих державних організмів: Великого князівства Литовського, Російської імперії й перебували у сфері радянського впливу, а почуття взаємної окремішності, особливо починаючи з XIX століття, дуже сильне в усіх цих народів, так само, як і особлива напруга між ними (нами?)», – говорить кураторка виставки Моніка Шевчик.

Учасники: Адам Адах, Анна Баумґарт, Давид Чічкан, «Что Дєлать», Губерт Черепок, Александра Чернявська, Катажина Козира, Кобас Лякса, Пйотр Павленський, Марек Рачковський, Томаш Рафа, Влада Ралко, Микола Рідний, Ядвіґа Савіцька, Пйотр Уклянський, Пйотр Висоцький.

Кураторка: Моніка Шевчик.

Виставка працюватиме з 2 по 22 червня.Час роботи: кожен день, з 10:00 до 18:00 (каса до 17:30).Вартість – 20 грн.

Місце: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12), Вартість: 20 грн

Реклама:

Головне сьогодні