Підтримай нас, щоб ми без обмежень могли продовжувати роботу – долучайся до Клубу УП!
Підтримай роботу журналістів

Лекція «Генетика для чайників»

Чи знали ви, що здатність людини сприймати неприємний запах свинини закодована генетично. Під час приготування свинини може з‘являтись неприємний, різкий запах, зазвичай пов‘язаний з тим, що у м‘ясі не кострованого або піздно кострованого самця наявна більша кількість стероїда – адростерону який надає під час приготування м‘яса цей аромат. Однак, для деякої частини населення цей запах сприймається не як неприємний, а навпаки – приємним і навіть солодкуватим.

Наявність різних варіантів гена OR7D4 рецептору впливає на те як ви будете реагувати на запах свинини.

РЕКЛАМА:

Сучасні відкриття у генетиці показують новий світ можливостей. Говоритимуть про те, що таке гени, як вони працюють, яка їх участь у нашому повсякденному житті та як ми можемо використовувати новітні знання з генетики. На яскравих прикладах весело і доступно ви зрозумієте роль генетики у житті.

Вхід вільний, реєстрація обов'язкова

Фейсбук-сторінка події. 

Місце: 1991 Open Data Incubator (вул. Жилянська, 75), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні