Лекція «Генетика для чайників»

Чи знали ви, що здатність людини сприймати неприємний запах свинини закодована генетично. Під час приготування свинини може з‘являтись неприємний, різкий запах, зазвичай пов‘язаний з тим, що у м‘ясі не кострованого або піздно кострованого самця наявна більша кількість стероїда – адростерону який надає під час приготування м‘яса цей аромат. Однак, для деякої частини населення цей запах сприймається не як неприємний, а навпаки – приємним і навіть солодкуватим.

Наявність різних варіантів гена OR7D4 рецептору впливає на те як ви будете реагувати на запах свинини.

Сучасні відкриття у генетиці показують новий світ можливостей. Говоритимуть про те, що таке гени, як вони працюють, яка їх участь у нашому повсякденному житті та як ми можемо використовувати новітні знання з генетики. На яскравих прикладах весело і доступно ви зрозумієте роль генетики у житті.

Вхід вільний, реєстрація обов'язкова.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: 1991 Open Data Incubator (вул. Жилянська, 75), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні