Відкриття виставки «Публічна бібліотека»: фотоесе Роберта Доусона

Цей проект – фотографічний огляд публічних бібліотек з усіх куточків Сполучених Штатів. Понад 17000 публічних бібліотек працюють у цій країні. Роберт Даусон працював над цим проектом 18 років та сфотографував сотні бібліотек у 48 штатах. Від Аляски до Флориди та від Нової Англії до Каліфорнії, фотографії показують динамічну і необхідну систему, існування якої все ще під загрозою.

У добу цифрових технологій бібліотека перевинаходить себе. Що повинно бути у бібліотеці? В якій формі ми хочемо зберігати інформацію та культуру? Від бібліотек вимагається все більше – вийти за рамки обміну книжками і перетворитися на громадські центри.

Від автора:

«Бібліотеки – це місцевий ресурс, але я розглядаю цю дивовижну систему цілісно. В той час, як кожна бібліотека відповідає на особливі потреби, загальнодержавна система місцевих бібліотек становить важливу частину здорового сучасного суспільства. Люди розуміють, що майбутнє демократії залежить від освіченості населення. Кожен громадянин повинен мати право на вільний доступ до громадських ресурсів. Ці погляди живлять сьогоднішні публічні бібліотеки, які функціонують як система некомерційних центрів, яка допомагає нам визначати, що ми цінуємо та розділяємо».

Вхід вільний. При собі мати паспорт або ж посвідчення водія.

В рамках відкриття виставки пан Даусон проведе воркшоп з фотографії та лекцію.

Місце: Американський дім (вул. Пимоненка, 6), Безкоштовно, Організатори: Американський дім

Реклама:

Головне сьогодні