Прогулянка місцями Олександра Мурашка «Слідами генія»

Український художник, роботи котрого влаштували фурор у Мюнхені й Венеції, незаслужено призабутий майстер, чиє ім’я тепер асоціюється з занедбаною садибою у центрі столиці, митець, чия загадкова загибель могла би стати основою для заплутаного детектива. Все це – Олександр Мурашко.

Під час прогулянки ви зануритесь в атмосферу мистецького Києва межі XIX-XX століть, побачите роботи і світлини Мурашка, побуваєте на місці, де жив художник. Дізнаєтесь про його родину та стосунки з батьками і дружиною, а також побачите Київ, якого вже немає – від хмарочоса Гінзбурга, де була розташована приватна школа Мурашка, до таємничого будинку на розі Володимирської та Великої Житомирської. Як усі ці місця були пов’язані з живописцем, чиє життя загадково обірвалося 1919 року, розповість гід, дослідниця творчості Олександра Мурашка Дар’я Добріян.

Для участі в екскурсії потрібно зареєструватися.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6), Лектори: Добріян Дар"я , Вартість: 100 грн, Організатори: Літературний путівник «Їздець»

Реклама:

Головне сьогодні