Лекція «Замкова гора в контексті історії Флорівського монастиря»

31 липня лекторій про Замкову гору продовжить історик Ольга Крайня. Ольга одна з небагатьох, хто ретельно вивчала Замкову Гору через інші праці, через біографії, та через історію Флорівського монастиря.

Ви почнете з невеликої екскурсії горою, на якій оглянете з гори ансамбль Флорівського жіночого монастиря, побудованого близько 500 років назад на землі Київського замку, яка прилягала до схилу на сході. Далі ви поблукаєте в затінку дерев колишнього монастирського саду на Замковій горі (гіпотетичної Хоревиці, тривалий час – Киселівці, з ХІХ ст. – Флорівській) серед залишків цвинтаря. Вшануєте поховану тут інтелектуальну еліту Києва ХІХ – початку ХХ ст., розкриєте таємниці першого не чернечого надгробку, що дивом зберігся.

Потім повернетесь до лекторію, на якому, поглиблюючись в історію сакрального місця, від імперських часів, через добу Гетьманщини до Великого князівства Литовського, знімете патину пізніших часів і наблизитеся до первісної краси пам’яток Флорівської жіночої обителі. Ви оглянете дещо спотворені, але вцілілі унікальні архітектурні витвори знаних і невідомих майстрів. Спробуєте трохи відкрити для себе найдавнішу в сучасному Києві жіночу чернечу оселю через осмислення її історичного шляху.

Вхід вільний, обов'язкова реєстрація.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Замкова гора (), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні