Independence Film Night 2

13 серпня відбудеться Друга Ніч незалежного американського кіно. Показ під відкритим небом. Знову запрошують дивитися повнометражні документальні фільми Американського кінофестивалю «Незалежність» (AIFF / Фестиваль Американського Кіно «Незалежність») 2016 і 2015 року.

Цього разу темою відібраних для показу кінострічок стала тема людей, які не дивлячись на загальні для різних континентів проблеми (війна, посттравматичний синдром, еміграція і т.д.), здатні діяти і змінювати навколишню дійсність на краще.

ВІДЕО ДНЯ

Фільми демонструються англійською мовою з українськими субтитрами.

Кількість комфортних посадкових місць обмежена, тому приходьте заздалегідь або приносьте з собою каремати та пледи.

Про фільми:

Останній патруль / США / 2014/78 'Режисер: Себастієн Джангер

Фільм розповідає про ті зміни, які зазнає особистість, що пройшла війну і про психологічної адаптації ветеранів до мирного життя. Себастієн Джангер – військовий журналіст і автор книги «Ідеальний шторм» – відправляється з трьома бойовими товаришами в подорож з Вашингтона в Пенсільванію уздовж залізниці. Вони намагаються залишатися непоміченими, живуть під відкритим небом і по дорозі обговорюють перехід від солдатів до цивільних.

Дах над головою / CША / 2014/100 'Режисер: Джессі Мосс

Картина розповідає про життя десятки тисяч американців, які приїжджають в містечко Віллінстон в Північній Дакоті в пошуках заробітку. Люди залишаються без грошей і даху над головою і зустрічають невдоволення місцеві, тому що серед приїжджих – багато злочинців. Притулок трудовим мігрантам надає лютеранський священик, якому доводиться боротися проти людської ксенофобії.

Давай, побудуй! CША / 2013/85 'Режисер: Патрік Крідон

Документальний фільм про річну роботі експериментального шкільного класу, що займається по архітектурній програмі Studio H. Фільм розповідає про «першовідкривачів» цієї програми – Емілі Піллотон і Метта Міллера, а також про те, як вони створюють інноваційну студію з нуля.

Ферма у вантажівці США / 2011/48 'Режисер: Іан Чейні

Фільм розповідає історію нового покоління міських фермерів. Разом з вантажівкою, кузов якої перетворився в крихітне місто, глядачі подорожують Нью-Йорком для того, щоб побачити дивовижні міські ферми і з'ясувати, чи може найбільше місто Америки навчитися годувати себе самостійно

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Арт-дворик на Іллінській, 16 (вул. Іллінська, 16), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні