Виставка «Ініціація» від КАМА

«Ініціація» – так називається проект молодої художниці Тетяни Карташової, який буде представлений в Щербенко Арт Центрі з 8 по 24 вересня. Ця виставка – випускний проект, реалізований спільно з арт-менеджером Іриною Юферовою в рамках курсу Contemporary Art в Київській Академії Медіа Мистецтв.

Початком проекту став інтерес художниці до сучасних ритуалів, основою яких є традиція, як набір майже забутих цінностей і вірувань, що залишаються неусвідомленою частиною повсякденного життя.

«Сьогодні мистецтво є зоною екстремальної свободи, де можливо практично все. За останню сотню років художники позбулися всіх рамок і обмежень. Вони більше не зобов'язані вчитися малювати, їм уже не потрібно імітувати дійсність, підкорятися смакам замовників. Вони успішно подолали кордони картини і вийшли у відкриту реальність. У них залишилася єдина непереборна умовність: щоб потрапити на цю територію свободи, де можна порушувати будь-які правила, потрібно пройти свого роду обряд посвячення. Як і тисячі років тому, перетворитися зі звичайної людини в художника неможливо, не зробивши акт публічної презентації своїх робіт» – говорить про проект куратор виставки Ольга Балашова.

Відкриття виставки відбудеться 7 вересня о 19:00. Вхід вільний, але необхідна реєстрація.

Місце: Щербенко Арт Центр (вул. Михайлівська, 22в), Безкоштовно, Організатори: Kyiv Academy of Media Arts (KAMA)

Реклама:

Головне сьогодні