Майстер-клас Іллі Красильщика «Криза емпатії. Як розповідати історії у світі поганих новин»

Meduza – це новинний інтернет-портал, проект, який було створено командою колишнього «Лента.ру» під керівництвом Галини Тимченко, генерального директора, Івана Колпакова, головного редактора, та Іллі Красильщика, головного видавця. Вони з’явились на просторах інтернету в 2014 році. Для медійного ринку це було щось кардинально нове. Зараз це проект, про який знає кожен, хто працює з медіа або просто слідкує за новинами у світі.

До Києва запросили головного видавця Іллю Красильщика поділитись досвідом «Медузи» про те, як працює сучасна пояснювальна журналістика, про кризу емпатії та про те, як розповідати історії у світі поганих новин.

Говоритимуть про таке:

1. Ми живемо у світі поганих новин. Особливо це помітно, якщо дивишся зсередини новинного видання. Вибухи, теракти, репресії в окремих країнах, корупційні скандали, війни — якщо ти читав про це декілька днів назад, то через три дні такі ж новини тебе вже навряд зачеплять. Ми ніби вже до всього звикли і нічого хорошо від життя не чекаємо. Це можа назвати кризою емпатії, можна — захисним цинізном. Але так чи інакше — це проблема.

2. Ми живемо в світі соціальних мереж. Навколо дуже багато інформації. Занадто багато. Звідси виникає важливе для медіа запитання: чи потрібно створювати її ще більше або краще розібратись з уже існуючою?

3. Ми живемо в світі конкуренції усіх з усіма. За увагу читача. Немає різниці, хто ви — сервіс, соціальна мережа чи медіа. Якщо ви не фейсбук, у читача навряд буде більше, ніж 15 хвилин в день на вас. І ними потрібно правильно розпоряджатись.

Немає рецепту хорошого медіа, тому що кожне хороше медіа унікальне. В основі будь-якого хорошого видання закладені цікаві історії. Якщо ви вмієте розповідати історії — у вас все вийде. Якщо ви будете нудними — вам ніщо не допоможе. Історії можна розповідати за допомогою текстів, зображень, технологій, соціальних мереж, доповненої реальності або настінних малюнків — це зовсім несуттєво. Важливо знайти свій спосіб.

Зареєструватись та забронювати своє місце в лекторії можна за посиланням.

Тривалість майстер-класу: 4 години.

Вартість: 500 грн.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Kyiv Smart City Hub (проспект Академіка Глушкова, 1, 5 павільйон), Лектори: Красильщик Ілля, Вартість: 500 грн

Реклама:

Головне сьогодні