Гогольfest 2016: вистава «На дні»

16 вересня в рамках Гогольфесту відбудеться показ вистави «На дні» (литовський фокус). Вистава Вільнюського міського театру Оскараса Коршуноваса (за п’єсою Максима Горького) впродовж останніх років залишається одним з найвідоміших проектів литовського режисера. У 2010 році «На дні» одержала найвищу в Литві театральну премію – «Золотий сценічний хрест» – як найкращий спектакль року.

Сам Коршуновас назвав цю постановку «лабораторією», бо вперше в своєму творчому житті використав такі фарби як мінімалізм на сцені, алкогольний реквізит, інтеракції з глядачами, яскраві і брутальні акценти і символіку: пляшки з-під горілки на білих скатертинах.

ВІДЕО ДНЯ

«Для постановки я обрав саме четверту дію п'єси, бо там вже "дно на дні" і нема жодної надії, і бути людиною в цій ситуації дуже важливо. Це головна думка мого спектаклю», – відмітив Коршуновас.

Режисер Оскарас Коршуновас – одна з найяскравіших і найпомітніших особистостей європейської театральної режисури. Закінчив Литовську академію музики і театру. Зараз очолює «Міський театр» м. Вільнюса. Постійно бере участь у Авіньйонському театральному фестивалі та в інших відомих театральних форумах, де привертає увагу критиків своїми гострими виставами.

Купити квитки.

Місце: Арт-завод Платформа (вул. Біломорська, 1), Вартість: 200 грн, Організатори: ГогольFest

Реклама:

Головне сьогодні