KCMD: концерт Orchestra Project: Ligeti / Maresz / Tulve / Mocanu

22 вересня відбудеться концерт Orchestra Project : Ligeti / Maresz / Tulve / Mocanu.

На концерті, через 24 роки після того, як даний опус з'явився на світ і став одним із стовпів академічної музики ХХ століття, концерт для скрипки з оркестром класика ХХ та ХХІ століття композитора Дьордя Лігеті вперше прозвучить в Україні. Легендарний, масштабний, при цьому нескінченно глибокий і цікавий твір, неймовірна складність якого – як в технічному, так і в художньому плані, – передбачає можливість його виконання тільки найкращими солістами, диригентами і оркестрантами світу. Це велика відповідальність для музиканта: донести скрипковий концерт Лігеті до слухача.

Спеціально для цього до нас з Відня приїжджає диригент Михеїл Менабде та скрипаль Джунія Макіно (учасник Internationale Ensemble Modern Akademie) – легендарного ансамблю, що, поки Дьордь Лігеті був серед нас, тісно співпрацював з композитором і виконав багато прем’єр його творів.

Також буде виконано твір нашого сучасника, французського композитора Яна Мареша – Eclipse для кларнету і 13 інструментів. Соліст – Дарко Хорватіч (Сербія-Австрія), співзасновник Kyiv Contemporary Music Days, приїжджає спеціально з м. Грац (Австрія), щоб виконати цей твір для української публіки.

Витончений та написаний зі смаком твір естонської композиторки Гелени Тульве «Where Two Seas Meet?» буде представлено українській публіці музикантами Armonia Ludus Orchestra.

Також буде виконано прем'єру молодого українського композитора Адріана Мокану: твір, написаний спеціально для цього концерту.

Купити квитки.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Вартість: 150–600 грн, Організатори: KYIV CONTEMPORARY MUSIC DAYS

Реклама:

Головне сьогодні