Лекція-дискусія Владислави Осьмак «Захист історичної забудови Києва: #зрада чи #перемога?»

22 вересня в межах проекту «Новіков. 1893» відбудеться лекція-дискусія культурологині та викладачки Національного університету «Києво-Могилянської академії» Владислави Осьмак «Захист історичної забудови Києва: #зрада чи #перемога?».

Проект спрямований на реактуалізацію важливих історичних і культурних місць Києва, освітлення проблеми незаконної руйнації пам’яток архітектури за умов тотальної бездіяльності держави. Така робота вже розпочалась над Будинком Новікова за адресою вул. Верхній Вал 28/12. Головною метою заходу є залучення громади до захисту пам’ятки архітектури та її майбутньої реставрації, викриття незаконних дій сьогоднішніх власників будівлі, а також трансформація гранітного простору у комфортну та безпечну зону для комунікації, обміну ідеями, критики та досліджень.

«Ми звертаємось до культурних практик з метою об’єднання місцевих жителів навколо певного місця та його історії. Використовуючи особисті історії, дослідження, через художні засоби прагнемо вирішити ключові проблем публічних просторів».

Лекція-дискусія спрямована на обговорення та пошук успішної стратегії боротьби за збереження пам’яток архітектури у Києві. Під час зустрічі з'ясують, від чого залежить успішність кампанії, та визначать роль громади у подібній боротьбі.

Ініціаторки: Валерія Карпань, Віта Шнайдер та Ксенія Рибак.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Будинок Новікова (вул. Верхній Вал, 28/12), Лектори: Осьмак Владислава, Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні