Публічна розмова Нікіти Кадана з Георгієм Касьяновим

В останній день виставки «Провина» відбудеться публічна розмова художника Нікіти Кадана з істориком Георгієм Касьяновим на тему «Фотохроніка: архівний документ чи інструмент політичної пропаганди».

Тема розмови співзвучна серії Нікіти Кадана «Хроніка», представленої в рамках виставки «Провина». Одну з робіт серії було створено на основі фотографії, що стала предметом ідеологічно зумовлених маніпуляцій та знаряддям політичної пропаганди.

Упродовж бесіди Нікіта Кадан поговорить з Георгієм Касьяновим щодо ролі візуальних образів в інтерпретації та репрезентації історичних подій, зокрема тих, що викликають великий суспільний інтерес та різні, іноді діаметрально протилежні оцінки: революції, політичні перевороти, війни, голод, геноцид. Також ми торкнемося теми фотографій Львівського погрому 1941 року і їх долі в сучасних політичних дискусіях.

Вхід вільний, необхідна реєстрація.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3–2), Лектори: Кадан Микита , Касьянов Георгій, Безкоштовно, Організатори: PinchukArtCentre

Реклама:

Головне сьогодні