Цикл «Політика через історію»: критичний діалог «Золота Орда та Москва: тріумф провінції»

Вільна Академія Змін запрошує на чергову зустріч 1 листопада о 19:30. В рамках пізнавального циклу спробують розібратися в історичних і політичних перипетіях, які розгорталися на території сучасної України пртягом століть. Ґрунтуючись на критичному аналізі відомих нам і, описаних в різних джерелах історичних подій, визначити, що насправді ставало причиною тих чи інших політичних процесів.

Друга зустріч циклу буде присвячена періоду пов’язоному із Золотою Ордою, політичним підпорядкуванням князівств Русі, їх функціонуванням у цей період та взаємовідносинам с метрополією (Сараєм). На зустрічі спробують охарактеризувати ці відносини, визначити відмінності, які були притаманні «українським» та «російським» князівствам, а також зрозуміти, як цей період позначився на їх подальшому історичному розвитку.

Серед питань, які підніматимуть на зустрічі:

1. Які політичні завдання ставила Золота Орда захоплюючи князівства Русі?2. Що означало «підпорядкування Орді» і що таке політичний «федералізм» Орди?3. Московське князівство: повноцінна держава або провінція Золотої Орди?4. Чи влаштовувало Москву політичне підпорядкування Орді?5. Як підпорядкування Орді відбилося на подальшому розвитку Росії?6. Чи було однаковим підпорядкування Орді серед московських князівств?7. Як розвивалися в цей період «украінські» князівства?

З ким зустріч: Віталій Портніков — відомий український журналіст та публіцист, оглядач «Радіо Свобода», ведучий програм на каналі «Есперсо» і постійний автор аналітичних статей в багатьох вітчизняних та іноземних виданнях на політичну та історичну тематику.

Ведучий зустрічі — Михайло Фельдман, автор та засновник проекту Вільна Академія Змін.

Обов'язкова реєстрація.

Вартість: на місці у день події – 200 грн, квитки онлайн – 150 грн. Два квитки на місці події – 350 грн, пенсіонери, студенти – 50 грн.

З усіх питань телефонуйте за номером: +380 (97) 494 18 59.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: MediaHub (вул. Суворова, 4/6), Лектори: Портніков Віталій, Вартість: 150–200 грн, Організатори: Вільна Академія Змін

Реклама:

Головне сьогодні