Лекція Віталія Портнікова «Україна між Литвою і Польщею: як змінилась доля?»

8 листопада відбудеться третя зустріч із Віталієм Портніковим, яка буде присвячена періоду пов’язоному зі знаходженням українських земель у складі Великого Князівства Литовського та Річі Посполитої, та їх функціонуванням у цей період. На ній спробують охарактеризувати цей період с точки зору змін, які відбулися в українських землях та визначити, як це позначилось на їх подальшому історичному розвитку.

Розглянуть такі питання:

1. Яким чином українські землі опинилися у складі Великого Князівства Литовського, а потім Річі Посполитої і який був їх статус?2. Що сталося з політичною елітою українських князівств після їх входження до складу Великого Князівства Литовського?3. Якою була політична структура Великого Князівства Литовського та Річі Посполитої? Наскільки вона відповідала прогресивним тенденціям того часу?4. Чи були цивілізаційні відмінності у розвитку українських і російських земель в цей період, які позначилися на подальшому розвитку?

Обов'язкова реєстрація.

Вартість: квитки онлайн – 150 грн, у день події – 200 грн. Два квитки на місці події – 350 грн, пенсіонери, студенти – 50 грн.

З усіх питань телефонуйте нам за номером: +380 (97) 494 18 59.

Місце: MediaHub (вул. Суворова, 4/6), Лектори: Портніков Віталій, Вартість: 150–200 грн, Організатори: Вільна Академія Змін

Реклама:

Головне сьогодні