Міні-кінофестиваль «Punk Weekend»

26 листопада 1976 року у Великій Британії вийшов перший сингл Sex Pistols «Анархія». За кілька днів після цього, 1 грудня, гітарист гурту Стів Джонс послав куди подалі телеведучого. Звукозаписна компанія EMI одразу розірвали контракт із Sex Pistols, і гурт став відомим на всю країну.

Ця дата — день народження панку, одного з найруйнівніших культурних рухів. Він вибухнув в Британії та поширився по всьому світу, вплинувши на музику, кіно й моду.

Британська Рада в Україні та KyivMusicFilm запрошують відсвяткувати 40-у річницю цього феномену на міні-кінофестивалі Punk Weekend 2–4 грудня у кінотеатрі «Київ», щоб розкрити для себе вплив панку на світову культуру.

Фільм-відкриття, «Dаft Punk: Визволені», розповість про культовий гурт, що пройшов шлях від панк-невдах до королів електронної музики. Далі гурт Sex Pistols у класичній стрічці «The Filth and the Fury: Історія Sex Pistols» вперше вийде з-під тіні свого незмінного менеджера, Малькома МакЛарена. Але говорити про панк без МакЛарена неможливо — йому присвячена окрема стрічка «Анархія: Малькольм МакЛарен та Вівєн Вествуд». Фільм особисто представить його режисер та колишній колега славнозвісного менеджера — Філ Стронгмен. Завершить вікенд один із цьогорічних каннських хітів «Gimme Danger: Іггі Поп та the Stoges» Джима Джармуша. В об’єктиві — близький друг режисера, Іггі Поп, разом зі своїм гуртом The Stoges, які й досі панкують по іншу сторону Атлантики.

Розклад показів:

2 грудня 21:00

Duft Punk: ВизволеніДослідження загадкової творчості дуета Daft Punk, французських музикантів, відомих своїми виступами в шлемах, що приховують їхні обличчя. Рідкісні кадри та ексклюзивні інтерв'ю з близькими друзями та колегами.

3 грудня 17:00

The Filth and the Fury: Історія Sex PistolsБруд та лютість — шокуючий портрет найвідомішої рок-групи всіх часів. Історія Sex Pistols від їхнього підйому з засмичених вулиць Лондона 70-х, крізь страту британськими таблоїдами, канонізацію сотнями тисяч фанів по всьому світу до шаленого финального туру Америкою. Міфи розвіяні, крапки над «і» розставлені — вперше почуті слова групи, що вийшла з-під тіні її незмінного менеджера, Малькома МакЛарена.

3 грудня 21:00

Gimme Danger: Іггі Поп та the StogesЦе історія групи The Stooges, одного з найбільших рок-н-ролл колективів всіх часів. З'явившись в Анн-Арбор (Мічиган) в епоху контркультурной революції, яскравий і агресивний рок-н-ролл The Stooges перевернув музичний світ кінця 60-х. Вони спрямували на аудиторію суміш року, блюзу, R&B, джазу і дали початок тому, що згодом назвуть панком і альтернативним роком.

4 грудня 21:00

Анархія! Малькольм Макларен та Вівєн ВествудТри фільми в одному: історія європейського анархізму, біографія МакЛарена та чарівне народження Sex Pistols.

Детальна програма за посиланням.

Вартість: 80–160 грн

Купити квитки.

Місце: Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» (вул. Велика Васильківська, 19), Вартість: 80–160 грн, Організатори: Британська Рада в Україні (British Council) , KyivMusicFilm

Реклама:

Головне сьогодні