Лекція Наталії Кривди «Історичні міфи: як вони з'являються і чому існують?»

Міфологізування історії було і на сьогодні залишається однією з найбільш актуальних та суперечливих тем, які впливають на суспільство. Історичний міф – один з найсильніших важелів маніпуляції громадською думкою і наше суспільство останнім часом знає це не з чуток.

Історичний міф протягом усієї історії людства завжди мав велике значення і цей вплив вибухово зростав в кризові періоді, коли до їх розробки та пропаганди звертались різні суспільні та політичні групи – від консервативних до ультрареволюційніх чи націоналістічніх. Відомо чимало прикладів, коли історичні міфи ставали на службу ідеології і політичних режимів, ефективно виконуючи роль фундаменту для маніпуляції суспільною свідомістю. Подібні приклади були, є і будуть. Що ж з цим робити і як відрізнити правду від міфу? На зустрічі спробують відповісти на ці та інші актуальні питання, серед яких:

Що таке історичний міф і як він з'являється?

Як він поширюється і чому є такий великий вплив історичного міфу на суспільство? Які верстви населення більш схильні до цього впливу і чому?

Як відрізнити історичну правду від міфу?

Які ми знаємо приклади історичних міфів, які існують сьогодні в різних країнах? Чи видозмінилися ці міфи з часом?

Чи є приклади розвінчання історичних міфів?

Чи потрібен історичний міф для згуртування нації? Або це міф?

Чи є історичні міфи в Україні?

Обов'язкова реєстрація.

Вартість: квитки онлайн – 150 грн, у день події – 200 грн

З усіх питань телефонуйте нам за номером: +380 (97) 494 18 59.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: MediaHub (вул. Суворова, 4/6), Лектори: Кривда Наталія, Вартість: 150–200 грн, Організатори: Вільна Академія Змін

Реклама:

Головне сьогодні