Британський театр у кіно: «Комеді Франсез: Ромео та Джульєтта»

Британський театр у кіно запрошує на постановку «Комеді Франсез: Ромео та Джульєтта».

Тривалість: 2:45Режисер: Ерік РюфМова: Французька без субтитрівЖанр: ТеатрВік: 16+Виробництво: ФранціяУ головних ролях: Джульєтта – Сюліан Брахім, Ромео – Джеремі Лопес, Меркуціо – П'єр Луї Каліст, Тібальт – Крістіан Гонон, Бенволіо – Назім Буджа, Батько Лоренцо – Серж Багдассарян.

«Ромео і Джульєтта» – найвідоміший твір Шекспіра. П'єса, розтиражована численними кіно-, оперними і балетними адаптаціями, закріпилася в свідомості як романтична драма, але насправді в ній ховається чимало складніших «пружин» і ліній, про які важливо говорити. У цій п'єсі приховано «Чорне сонце», знак безнадійності і відчаю, саме над ним і треба працювати», – вважає Ерік Рюф, режисер і сценограф вистави.

П'єса наводить на думку про прихований бік людської душі: ідеологія чоловічої честі терзає жінок, губить чоловіків і споруджує надгробки там, де могли б щасливо розчинятися любовні ложа. Історія Ромео і Джульєтти від Еріка Рюфа поміщена в період кінця 30-х років ХХ століття, епоху короткого перепочинку між страшними війнами. Розпочавшись під сліпучим сонцем південної Італії, яка танцює і співає, історія закінчується під похмурими склепіннями катакомб - немає місця більш страшного і магічного для трагічного єднання коханих зі смертю.

Купити квитки.

Місце: Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» (вул. Велика Васильківська, 19), Вартість: 175 грн, Організатори: Британська Рада в Україні (British Council)

Реклама:

Головне сьогодні