Виставка «Олександр Гнилицький. Реальність ілюзії»

23 лютого о 18:30 відбудеться відкриття масштабного виставкового проекту «Олександр Гнилицький. Реальність ілюзій», який триватиме до 26 березня.

У виставці будуть представлені зразки живопису, скульптури, графіки і медіа руки одного з найяскравіших представників «нової хвилі».

ВІДЕО ДНЯ

Гнилицький був найменш передбачуваним художником в українському арт-процесі – мінливий, ірраціональний спосіб існування спровокував невизначеність, розмитість характеристик. Звідси стратегія його шляху – постійно мімікрувати, вислизати, перевтілюватись.

Різноликість автора в її хронологічній протяжності постає перед глядачем на великій виставці в Мистецькому Арсеналі. Але вона не будується просто як підсумкова ретроспекція. У неї є певний концептуальний стрижень, винесений в заголовок виставки – реальність та ілюзійність світу в їх взаємоперетворенні і взаємопроникненні. Саме він, цей стрижень, поєднує все це несповідиме і дивовижне різноманіття у цілісний – особливий і неповторний – художній світ Олександра Гнилицького.

Його творчий шлях зображений не в лінійній, а в смисловій формі – виставка розщеплюється як пазл, породжуючи на очах глядача складний «експозиційний спектакль», де окремі фрагменти, цикли, вузли і сенси цього пазла, складаючись і переплітаючись в несподіваній логіці, сприяють інтенсивному і хвилюючому переживанню естетичного досвіду у всьому його різнобарв’ї.Більше про проект за посиланням.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Вартість: 60 грн, Організатори: Мистецький Арсенал

Реклама:

Головне сьогодні