Перформанси Candoco Dance Company: «Beheld та Set and Reset/Reset»

Британська Рада в Україні представляє постановки британського танцювального колективу Candoco Dance Company, до складу якого входять артисти з інвалідністю та без. Виступи відбудуться 1 та 2 березня у Київському академічному театрі на Липках.

Танцювальна компанія Candoco об’єднує професійних танцівників з інвалідністю та без. Своїми видовищними постановками колектив підважує звичне сприйняття сучасного танцю, фізичних можливостей та естетики актуального мистецтва. У 2012 році Candoco разом із Coldplay виступили на закритті Паралімпійських ігор у Лондоні, а у 2015-му отримали британську театральну премію The UK Theatre Award у номінації «Досягнення у танці». Відзначаючи своє 25-річчя, Candoco представлять київській аудиторії свої найбільш приголомшливі перформанси: Beheld та Set and Reset/Reset.

ВІДЕО ДНЯ

Постановка британського танцюриста Александра Вітлі Beheld поєднує в собі потужні дуети та групові сцени, хореографія яких перехоплює подих. Дію супроводжуватиме гіпнотична музика німецького композитора Нілса Фрама в адаптації Рутгера Зудервельта. У Beheld семеро танцівників Candoco досліджують можливості та обмеження навколишнього простору, котрі диктують нам, як сприймати самих себе і як дивитися на світ.

У виставі Set and Reset/Reset танцюристи компанії створюють нову версію культової роботи американської хореографині Тріши Браун Set and Reset. Оригінальна робота була вперше представлена у Бруклінській музичній академії у Нью-Йорку у 1983 році. У 2011 році Candoco спільно з танцювальною компанією Тріши Браун поставили її знову, підлаштувавши хореографію під особливу тілесність артистів з інвалідністю. Це перший випадок, коли такий знаковий твір був відтворений інклюзивною танцювальною групою.

Видання The Sunday Times назвало ці постановки «насолодою для очей», а The Guardian описують Candoco як «один із найпотужніших етапів розвитку сучасного танцтеатру». Уся діяльність Candoco покликана змінити уявлення про те, хто може долучитися до сучасного танцю і кому доступне переживання цього досвіду. Покази у Києві супроводжуватимуться практичними майстер-класами, про відкритий набір на які буде оголошено окремо.

Виступи Candoco у Києві – початок кількарічної програми Британської Ради, котра запропонує митцям з інвалідністю унікальні можливості для творчості, професійного розвитку і налагодження зв’язків з британськими партнерами.

Квитки за посиланням.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Київський академічний театр юного глядача на Липках (вул. Липська, 15/17), Вартість: 80–200 грн, Організатори: Британська Рада в Україні (British Council)

Реклама:

Головне сьогодні