Лекція Тамари Злобіної «Гендерний розпад»

Гендер у деталях та Культурний проект представляють курс з чотирьох лекцій, який допоможе усім охочим розібратись, що відбувається з чоловіками і жінками в Україні сьогодні, та чого чекати у майбутньому.

Лекція «Гендерний розпад» відбудеться 5 березня о 17:00.

Стандарти стосунків між статями сьогодні можна назвати «гендерною еклектикою». Колишні моделі (радянські, пострадянські) розпадаються, натомість створюються нові – сучасні, демократичні, європейські. Від сільских реалій початку ХХ століття до подій Євромайдану — на вас чекає не просто лекція, а екскурсія гендерною історією України останнього століття.

Якими насправді були соціальні ролі жінок та чоловіків у традиційних сільських спільнотах українців? Чому на початку ХХ століття на Західній Україні був найпотужніший жіночий рух у Європі? Та чи дійсно в СРСР «не було сексу»?

В ході лекції простежать послідовні мутації, які запустив Євромайдан в тіло суспільства та як це вплинуло на пострадянські стереотипи та категорії мислення. Як розпадаються гендерні моделі та як війна, реформи й волонтерські ініціативи моделюють сьогодні образ жінки та її власне ставлення до себе. Ви простежите еволюцію поглядів на місце та призначення жінки в суспільстві і політиці, а головне — спробуєте зробити прогноз: чого чекати далі?

Місце: Освітня станція 31B1 (вул. Пушкінська, 31В1), Лектори: Злобіна Тамара , Безкоштовно, Організатори: Культурний Проект

Реклама:

Головне сьогодні