Виставка Єгора Анцигіна «Розклад прибирання»

14 квітня у Port creative hub відкриється виставка Єгора Анцигіна «Розклад прибирання». Художник представить об’єкти та відеодокументацію проекту, створеного в рамках #PortArtStudio.

У проекті Єгор Анцигін досліджує процеси політики пам'яті в Україні. Чутлива до заборон і змін, пам’ять підвласна маніпуляції і використанню. Історія реконструює події, які вже минули і можуть бути відтворені.

ВІДЕО ДНЯ

Пам’ять – це одна з одиниць усвідомлення і самоідентифікації людини. Тому виникає питання – що ми пам’ятаємо? Як ми пам’ятаємо? І чому ми запа’ятовуємо одне і забуваємо інше? Сьогодні чимало уваги приділено політичній та культурній пам’яті, які нерозривно пов’язані з історією та формують ідентичність згори, і накладють, ніби матрицю, структуру поведінки, мислення і запам’ятовування через свята, інституції, траури та медійні канали.

Єгор Анцигін створив шість панелей з керамічним білим кахлем, на поверхню якого всі охочі могли нанести будь-які образи, а також давали невеликий коментар на тему політики пам’яті, наочним прикладом якої є процеси декомунізації. Останнім етапом проекту стане акт змивання, здійснений запрошеними двірниками як незацікавленими учасниками, які виконують свою рутинну роботу, не звертаючи увагу на зміст малюнків.

«Культурна пам’ять знаходиться у боротьбі із повзучим універсальним забуттям, і через різноманітні способи вираження фіксує культурні прояви з метою їх передачі у майбутнє – коментує проект Єгор Анцигін. – Моя задача – проявити сам елемент "пам’ять", збираючи роздуми учасників проекту. Таким чином я навмисно акцентую увагу на процеси зміни культурної і полтичної пам’яти та виявлення тих елементів культури, що постійно забуваються і знов повертаються із небуття».

Місце: Port Creative Hub (вул. Набережно-Хрещатицька, 10а), Безкоштовно, Організатори: Port Creative Hub , Група компаній «Нові продукти»

Реклама:

Головне сьогодні