Зустріч із Жераром де Кортанзом і Патрисією Резніков

Книгарня «Є» та Французький інститут в Україні запрошують на зустріч з письменниками Патрисією Рєзніков та Жераром де Кортанзом, яка відбудеться 14 квітня. У повсякденному житті вони – подружжя, у літературі – обидва письменники, насправді визнані у Франції та в Україні, де нещодавно вийшли друком їхні нові книги.

Жерар де Кортанз – автор більше 70 книг, які перекладені на двадцять мов, Жерар де Кортанз є лауреатом багатьох літературних премій, серед яких одна з найголовніших французьких премій – Ренодо (за роман «Ассам», 2002 р.). Є автором кількох біографічних есе, літературно-критичних творів, перекладач.

ВІДЕО ДНЯ

Патрисія Рєзніков є автором низки романів, оповідань, поезій, театральних п’єс та дитячих книг. Випускниця Національної вищої школи образотворчих мистецтв у Парижі, сьогодні вона працює виключно у видавництві. Героями її романів стають персонажі, які шукають самих себе, яких переслідує минуле, поети-вигнанці або художники, відірвані від батьківщини. Родина Патрисії Рєзніков з материнського боку походить з України. Бажання відшукати своє коріння, а також представити українському читачеві свій роман «Тавро» (La Transcendante), що нещодавно вийшов в Університетському видавництві Пульсари (пер. Галина Чернієнко), знову привели Патрисію до Києва.

Вхід вільний.

Місце: Книгарня «Є» на «Золотих воротах» (вул. Лисенка, 3), Безкоштовно, Організатори: Книгарня «Є» , Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні