Фестиваль німого кіно «Німі Ночі: 7

11 і 12 травня прохоитиме найбільший у Східній Європі фестиваль німого кіно і сучасної музики Німі Ночі. Сім разів поспіль «Німі ночі» проходили в Одесі на причалі Одеського морського вокзалу. У 2017 році вирішено провести фестиваль там, де знаходиться найповніша збірка німого кіно в Україні, – у Довженко-центрі, який зберігає державний кіноархів художніх фільмів.

Це тут вдихнули нове життя у незаслужено забуті або заборонені фільми українських творців, що на початку 20 століття мали статус блокбастерів вдома і закордоном. Стрічки були відкриті, відреставровані, досліджені і після перерви у майже 100 років показані публіці. Це були не прості покази – німе кіно заговорило мовою музики, яку для нього написали і виконали наживо сучасні музиканти.

Нинішній Довженко-центр заново переосмислює і освоює простір, що дістався йому в спадок від однієї з найпотужніших в СРСР кінокопіювальних фабрик. Переосмислення та зміни очікують і «Німі Ночі», і цей пограничний стан відбився у назві «7 ½». На часі новий пласт сенсів і актуальних тем, але відданість естетиці та чарам німої кінокласики у поєднанні з музикою нашого часу– незмінна.

Програма фестивалю:

Упродовж двох днів – виставка сучасного мистецтва студентів КАМА (Kyiv Academy of Media Arts).Світова класика німого кіно у супроводімузики, створеної і виконаної наживо сучасними музикантами:

11 травня

18:00 «Тарас Трясило» (реж. Петро Чардинін, Україна, 1926) та Андрій Показ і Яків Тарунцов (Україна)19:30 «Чорний хід» (реж. Леопольд Йеснер, Пауль Лені, Німеччина, 1921) та гурт Julinoza (Україна)

12 травня

20:00 «Богиня» (реж. Юнган У, Китай, 1934) та баяніст Єгор Забєлов (Білорусь)21:30 «Антракт» (реж.Рене Клер, Франція, 1924) та симфонічний оркестр під диригуванням Михаїла Менабде (Україна-Грузія)22:15 «Небувалий похід» (реж. МихаїлКауфман, Україна, 1931) тагурт Антона Байбакова(Україна)00:00 Бабайкін-party

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Національний центр Олександра Довженка (вул. Васильківська, 1), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні