Книжковий Арсенал: мультимедійний колаж «Безкінечна подорож, або Енеїда»

В рамках Книжкового Арсеналу пройде «Безкінечна подорож, або Енеїда» – мультимедійний колаж за мотивами Івана-Юрія Андруховича-Котляревського з елементами лекції (Юрій Андрухович), концерту (Марк Токар/Віктор Новожилов) та банкету (vj-група Cube та всі-всі-всі).

Ідея: Юрій Андрухович / Тетяна Терен Режисура: Оля Михайлюк

«Менi подобається саме цей початок. Менi подобається, що українська література починалася нiби жартома – як чиста забава для кола найближчих друзiв та щопонедiлкових гостей, котрi збиралися в полтавському домi Котляревського на винятково щедрi прошенi обiди. Десь, вочевидь, поміж смакуванням наливок, розкурюванням сигар і грою в традиційні бостон чи віст знаходилося місце для читання вголос усе нових і нових уривків. “Енеїда” писалася за принципом to be continued — від прийняття до прийняття, від однієї публічної нагоди до іншої. Це був досить тривалий у часі проект – довгих двадцять шість років» (Юрій Андрухович)

Вже на відкритті Книжкового Арсеналу Юрій Андрухович читатиме лекцію, уривки з «Енеїди» та власні вірші. Музиканти й відеохудожники, що супроводжуватимуть у «безкінечну подорож», обіцяють симбіоз різних стилів і епох. Враховуючи, що настоянки будуть справжніми, є надія, що всім присутнім вдасться потрапити на вечірку до Енея і Дідони.

«Наша Енеїда – це синтез і поєднання слів, їхніх значень і звучань, візуальних та музичних образів, "низького й високого штилів", бароко з електронікою, класицизму з мінімалізмом, Баха з Токарем. Як усе це поєднається — невідомо. Тому, як завжди з радістю, готуюся до того, до чого підготуватися насправді не можна. Але можна перечитувати Котляревського, переслухувати улюблену арію Дідони й переписувати власні рядки для альтернативних форм їхньої подачі. Публіку ж запрошую взаємодіяти і частуватися» (Юрій Андрухович)

Вхід на подію за фестивальним квитком.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Вартість: уточнюється грн, Організатори: Книжковий Арсенал

Реклама:

Головне сьогодні