Кінопрограма фестивалю CANactions

Впродовж двох днів 10-го міжнародного архітектурного фестивалю CANactions у Мистецькому Арсеналі працюватиме кіномайданчик із програмою показів.

02 червня

11:00 – «Sunflower Inn»

«La Locanda dei Girasoli» в Римі подає чудову їжу. Але є одна відмінність від інших римських піцерій: більшість персоналу мають синдром Дауна. Цей 40-хвилинний фільм демонструє особливий куточок італійської столиці де звичайні люди творять незвичні справи.

13:00 – Кінопрограма від фестивалю кіно та урбаністики «86»

«Я і Маріуполь», Пьотр АрмяновскийЯ вперше побачив море у Маріуполі. Мені здається, у цьому місті є казка. Через 20 років я вирушив на її пошуки.

«Металурги», Євген НікіфоровМаріуполь – місто з однією з найбільш багатих і різноманітних в країні зібрань монументальної мозаїки радянського часу. Чи вважають місцеві жителі свої мозаїки окрасою міста/району/будинку/заводу і чи знають їхню мистецьку цінність? Чи можуть вони зіставити самих себе сьогоднішніх із зображеними на мозаїках людьми? Адже основним сюжетом будь-якого радянського монументального панно було життя та праця «типового» громадянина.

«Ма», Марія СтояноваГран-прі конкурсу MyStreetFilms-РубіжМама годує синичок з вікна багатоповерхівки мікрорайону Східний і вирощує горох на дачі під Сартаною. Розказуючи про своє нехитре життя, жінка знімає на «фотік» ролики для дочки, яка живе в Києві, і якій часто не додзвонитися. Аби розмова тривала, вона підгодовує свою дорослу дитину казками та шушеребками.

15:30 – «Жива ватра» (англ. The Living Fire) – український мистецький документальний фільм режисера Остапа Костюка. Фільм розповідає про життя вівчарів українських Карпат і долю традиційного ремесла в контексті сучасного світу.

03 червня

11:00 – «The Age of Lonelineness» – фільм про самотність , яка зачіпає мільйони з нас, але ніхто не хоче говорити про це. Це ти. Це я. Це кожен. Наодинці. Самотні.

18:30 – «Audience Emancipated» – кінопоказ та обговорення від Міжнародного Фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Купити квитки.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Вартість: 85–165 грн, Організатори: Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions

Реклама:

Головне сьогодні