Кінопоказ «Життя Адель» з кінокритиком Олексієм Тарасовим

3 червня в рамках Cinema Poster Awards відбудеться кінопоказ «Життя Адель» та дискусія з кінокритиком Олексієм Тарасовим.

«Життя Адель» – драматична стрічка Абделатіфа Кешиша, знята за мотивами роману Жюлі Маро «Синій – найтепліший колір». Отримала «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю в 2013.

Лінія сюжету – кохання Адель та Емми. У фільмі присутні дуже відверті еротичні сцени, котрі зазнали чималого засудження з боку громадськості. Проте кінокритики мали зовсім іншу думку. Джастін Чанг у своїй статті для Variety написав, що фільм містить «найбурхливіші графічні сцени лесбійського сексу, які тільки можна уявити». Стівен Гаррет з The New York Observer сказав, що фільм був «нічим іншим, як тріумфом» і є «масштабною роботою в пробудженні сексуальності».

Автор оригінальної історії Жюлі Маро розкритикувала сцени сексу, порівнюючи їх з порнографією: «Гетеронормативні посміялись над історією, тому що вони не розуміють цього й дані сцени для них були безглуздими. Геї та квіри посміялись, бо сцени виглядали не переконливо, тому для них вони безглузді».

Вхід безкоштовний. Потрібна реєстрація.

Місце: Izone (вул. Набережно-Лугова, 8), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні