Лекторій «Образ»: внутрішня Канада

6 червня Closer запрошує на лекцію «Образа», що присвячена сучасному мистецтву Перших Націй Канади – творчості художників-вихідців корінних народів Північної Америки, що мають предків в різних племенах, які жили або живуть на території Канади. Ідентичність Перших Націй зазнає серйозних змін, відбувається процес руйнування стереотипів, давно нав'язаних європоцентристськими істориками цим народам.

Створюючи роботи, що поєднують традиційні аспекти своєї культури, елементи європейської історії мистецтва і новітні сучасні тенденції, художники самі визначають своє місце в сучасному мультикультурному суспільстві. Вони борються з такими ярликами, як постколоніальні художники.

З вісімнадцятого століття були спроби заборонити мистецтво індіанців в надії асимілювати їх культуру. Історики ХІХ століття класифікували твори Перших Націй як артефакти примітивної цивілізації, розміщуючи їх в етнографічних музеях. Тільки з 1980-х років художники Перших Народів були визнані як актуальні художники і отримали можливість висловлювати свою унікальну індивідуальність через мистецтво.

Вхід вільний, обов'язкова реєстрація.

Місце: Арт-центр Closer (вул. Нижньоюрківська, 31), Безкоштовно, Організатори: Арт-центр Closer , Арт-центр Closer , OK projects

Реклама:

Головне сьогодні