Джаз під відкритим небом «МЗС Open Air»

14 червня під стінами Міністерства закордонних справ на Михайлівській площі вже втретє відбудеться МЗС Open Air – джазовий концерт «Музика вільних людей», організований спільно з Koktebel Jazz Festival. Концерт є символом солідарності та підтримки тих, хто виступає проти російської окупації Криму.

На один вечір атріум МЗС України, який має унікальні акустичні властивості, перетвориться на джазовий майданчик і прийме у себе Koktebel Jazz Festival – одну з найбільш вагомих культурних подій, що вимушено мігрувала з Криму.

Орагнізатори сподіваються, що під час концерту їм вдасться зберегти ту атмосферу свободи й щастя, яка панувала на джазових фестивалях у Коктебелі. Допогати у її створені будуть три музичні колективи, які у різні часи були учасниками фестивалю. Три гурти з абсолютно різною українською музикою.

Розпочне програму один з найвідоміших українських джазменів та організаторів проектів, Ігор Закус. Разом зі співачкою Іванкою Червінською та Z-Band він представить програму «Коломийки» – українські народні пісні у сучасних джазових обробках.

У другому відділенні на сцені звучатиме український Шопен. Провідна джазова піаністка Наталія Лебедєва з секстетом виконає авторські джазові бачення творів Фрідеріка Шопена «Quests».

Під завісу дня на сцені лунатиме музика одного з найяскравіших композиторів українського джазу – Усеіна Бекірова. Уродженець Сімферополя, визнаний піаніст та клавішник, лідер багатьох проектів, учасник усіх відомих джазових фестивалів та автор незліченої кількості яскравої музики. У складі свого тріо Усеін Бекіров представить авторську програму, яка стане яскравим завершальним акордом події.

Концерт розпочнеться о 20:00.

Місце: Міністерство закордонних справ України (Михайлівська площа, 1), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні