Допрем'єрний показ «Маніфесто»

13 мистецьких монологів і 13 перевтілень видатної актриси Кейт Бланшетт – у фільмі Джуліана Розефельдта «Маніфесто», допрем’єрний показ якого відбудеться у кінотеатрі «Жовтень» 14 червня о 19:20. Перед показом — welcome-drink для всіх глядачів, що розпочнеться о 18:45.

В сенсаційній кіноінсталяції Розефельдт у взаємодії з австралійською акторкою Кейт Бланшетт дає нове життя найбільш відомим і провокативним текстам митців сучасної доби. Фільм складається зі серії вражаючих монологів, які Розефельдт створив, адаптуючи та складаючи в колаж маніфести митців – від декларацій футуристів, дадаїстів і ситуаціоністів до роздумів окремих художників, архітекторів, танцівників та кінематографістів, серед яких Казимир Малевич, Дзиґа Вертов, Сол Левітт, Івонн Рейнер, Ларс фон Трієр та Джим Джармуш.

Бланшетт виконує ці маніфести, перевтілюючись у 13 різних персонажів – шкільну вчительку, ведучу новин, працівницю фабрики, бездомного чоловіка - в дослідженні сили й актуальності історичних заяв для сучасного світу.

Часто написані в молодому віці, ці маніфести не тільки відображають бажання й запал авторів змінювати світ за допомогою мистецтва, але й озвучують голоси цілих поколінь. Даючи їм нове дихання, Розефельдт досліджує актуальність та універсальність декларацій митців усього ХХ століття й зміни в динаміці між політикою, мистецтвом і життям у сучасну епоху.

Купити квитки.

Місце: Кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), Вартість: 80–100 грн

Реклама:

Головне сьогодні