Виставка Юрія Денисенкова «Інстинкт»

12 липня о 19:00 відбудеться відкриття проекту Юрія Денисенкова «Інстинкт».

Другий персональний проект «Інстинкт» Юрія Денисенкова є наступним кроком у бік дослідження прикмет сучасності після його серії «Тло» (2013). І якщо чотири роки тому художник взяв за основу особисте переживання часових «несумісностей» та «нашарувань», то цього разу він зосереджується на питанні масової свідомості, а також (само)контролю індивіда як елементу натовпу, вразливого за своєю суттю.

«Голуб, – за словами автора, – як символ миру, благої звістки, у масі перетворюється на образ страшної м'ясорубки, яка поглинає і знищує все, що потрапляє до неї». Крім цього, чергове звернення до сучасності стало результатом внутрішньої необхідності художника у живописі як такому та визначило конкретність та ясність зображення. Ключ до цього віднаходимо у початковій позиції художника до теми, бо «важливим було виразити думку так, щоб нікого [глядача] не сплутати».

Юрій Денисенков зазначає, що робота над проектом розпочалася тоді, коли він помітив «як кардинально змінюється образ одного і того ж зображеного предмета після того, як цей предмет потрапляє в умови скупчення та масовості. Тобто “знищення" індивіда та зміна його образу відбувається за рахунок розмноження та об'єднання».

Детальніше за посиланням.

Виставка триватиме до 19 серпня.

Вхід вільний.

Місце: Арт-центр «Я Галерея» на Хорива (вул. Хорива, 49б), Безкоштовно, Організатори: Арт-центр Павла Гудімова «Я Галерея»

Реклама:

Головне сьогодні